Site icon marta-gotuje.pl

Dorsz w orzechowej panierce

Ostatnio otrzymałam do wypróbowania filety rybne FRoSTY w trzech odsłonach: aksamitny mintaj, soczysty dorsz i delikatny morszczuk. Wszystkie nazwy brzmią bardzo kusząco, ale do moich ulubieńców zdecydowanie należy dorsz ; ) Przygotowanie dorsza w orzechowej panierce jest bardzo proste  i praktycznie niewiele różni się od przygotowania ryby w najpopularniejszej postaci, ale za to efekt nie jest już taki zwyczajny ; ) Polecam! 

 


Składniki :

Filety rozmrażamy, doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i koperkiem. Bułkę tartą mieszamy z orzechami włoskimi i migdałami. Filety maczamy w rozbełtanym jajku, a następnie w naszej mieszance z bułki i orzechów. Jeśli lubimy grubszą panierkę, czynność możemy powtórzyć. Smażymy na rozgrzanym oleju, tak aby uzyskać rumiany kolor. Bardzo dobrze smakują z tłuczonymi ziemniaczkami i surówką ; )

 

Smacznego : )

 


Exit mobile version