Ostatnio otrzymałam do wypróbowania filety rybne FRoSTY w trzech odsłonach: aksamitny mintaj, soczysty dorsz i delikatny morszczuk. Wszystkie nazwy brzmią bardzo kusząco, ale do moich ulubieńców zdecydowanie należy dorsz ; ) Przygotowanie dorsza w orzechowej panierce jest bardzo proste i praktycznie niewiele różni się od przygotowania ryby w najpopularniejszej postaci, ale za to efekt nie jest już taki zwyczajny ; ) Polecam!
- filety z dorsza FRoSTA (300 g)
- 2 łyżki drobno zmielonych orzechów włoskich
- 2 łyżki drobno zmielonych migdałów
- 6-8 łyżek bułki tartej
- 1 jajko
- sól, pieprz, sok z cytryny, koperek
Filety rozmrażamy, doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i koperkiem. Bułkę tartą mieszamy z orzechami włoskimi i migdałami. Filety maczamy w rozbełtanym jajku, a następnie w naszej mieszance z bułki i orzechów. Jeśli lubimy grubszą panierkę, czynność możemy powtórzyć. Smażymy na rozgrzanym oleju, tak aby uzyskać rumiany kolor. Bardzo dobrze smakują z tłuczonymi ziemniaczkami i surówką ; )
Smacznego : )
O widzę, że też dostałaś:). Muszę wypróbować w takiej postaci:)
a ja miałam dzisiaj dorsza, niebo w gębie;)
…frapuje mnie jednakowoż ta panierka;)
Autor
Monika czekam na Twoją recenzję 😀
Autor
Ola polecam 😀
Uwielbiam te filety od frosty, jesli masz zbedne chetnie przygarne:DDD
Autor
haha niestety szybko u nas znikają 😀 ale zapraszam na obiad 😀
Uwielbiam ryby od frosty, sa bardzo drogie niestety;/
Domyślam się, że musiało rewelacyjnie pysznie smakować 🙂 Pozdrawiam 🙂
Autor
Były bardzo smaczne 🙂 również pozdrawiam 🙂
muszę spróbować, bo bardzo lubię ryby:)
Autor
Ja do ryb ciągle się przekonuję 😀
Osobiście takie rybki mógłbym jeść codziennie
Autor
Polecam 🙂
Uwielbiam ryby ale w takiej panierce nigdy nie robiłem
Autor
W takim razie polecam wypróbować 😀
swietne przepisy,dziekuje 🙂
Autor
Cieszę się, że smakują 🙂 pozdrawiam 😀