Site icon marta-gotuje.pl

Czekoladowe trufle z awokado

Jestem żywym dowodem na to, że kubki smakowe mogą zmienić się diametralnie : ) Kiedyś nie mogłam nawet spojrzeć na awokado, a dzisiaj jest ono stale obecne w naszej kuchni : ) Jest tak uniwersalne, że nie ma możliwości, aby pozostało niewykorzystane. Trufle z awokado są chyba najprostszą możliwą drogą do przygotowania błyskawicznego deseru, który jest przepyszny i składa się zaledwie z dwóch (nie przypadkiem moich ulubionych ; ) ) składników nie licząc kakao do obtoczenia. Trufle z awokado są zdrowe, wegańskie bez glutenu, więc jest to deser, który zadowoli każdego gościa : ) Konsystencję trufli możecie regulować przez dodaną ilość czekolady, pamiętając, że będzie ona bardziej stała po schłodzeniu w lodówce : ) Polecam!!!


Składniki (8 sztuk):

Awokado obrać, usunąć pestkę, rozgnieść widelcem (jeśli nie chcecie aby było widoczne w przekroju, zmiksować blenderem). Czekoladę rozpuścić na parze. Dodać do awokado i wymieszać. Łyżeczką (masa będzie dość luźna) formować kształt kuleczek i obtoczyć je w kakao, co również pomoże zachować kształt. Schłodzić w lodówce.

Smacznego!



Exit mobile version