Site icon marta-gotuje.pl

Ciasto z ciecierzycy (bez mąki i cukru)

Mam nadzieję, że Święta upłynęły Wam w spokojnej, rodzinnej atmosferze, która trwa nadal : ) Być może część z Was ma teraz w planach odpoczynek od cięższego jedzenia, więc ciasto z ciecierzycy sprawdzi się idealnie : ) Bardzo smaczne i zdrowe, czego chcieć więcej? ; ) Polecam!


Składniki (keksówka 26×12 cm):

Ciecierzycę wraz z jajkami i sokiem z cytryny zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać pozostałe składniki i całość ponownie zmiksować. Przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C przez ok. 40 minut do suchego patyczka. Kroić dopiero po ostygnięciu.

Smacznego!


 


Bardzo dziękuję za liczny udział w konkursie z książką „Smakowita Ella”.

W losowaniu szczęście uśmiechnęło się do:

AniaT, Aleksandra Bonk, Kiss

Gratulacje! Proszę o kontakt w celu wysyłki nagród : )

 

Inspiracja

Exit mobile version