Mam nadzieję, że Święta upłynęły Wam w spokojnej, rodzinnej atmosferze, która trwa nadal : ) Być może część z Was ma teraz w planach odpoczynek od cięższego jedzenia, więc ciasto z ciecierzycy sprawdzi się idealnie : ) Bardzo smaczne i zdrowe, czego chcieć więcej? ; ) Polecam!
- 250 g namoczonej i ugotowanej ciecierzycy (lub 1 puszka)
- 3 jajka (wielkość L)
- sok z 1/2 cytryny
- 50 g oleju kokosowego
- 3 łyżki miodu
- 60 g płatków migdałowych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ciecierzycę wraz z jajkami i sokiem z cytryny zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać pozostałe składniki i całość ponownie zmiksować. Przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C przez ok. 40 minut do suchego patyczka. Kroić dopiero po ostygnięciu.
Smacznego!
W losowaniu szczęście uśmiechnęło się do:
AniaT, Aleksandra Bonk, Kiss
Gratulacje! Proszę o kontakt w celu wysyłki nagród : )