Site icon marta-gotuje.pl

Ciasto bananowe z orzechami

Ciasto bananowe z orzechami, idealnie umili jesienne wieczory. Proste do przygotowania, super smakuje w towarzystwie kawy, czy herbaty. Polecam!!

Ciasto bananowe z orzechami przepis

Składniki (blaszka o wymiarach 23x33cm):

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, szczyptą soli i posiekanymi orzechami. W oddzielnej misce krótko zmiksować jajka, ekstrakt z wanilii, roztopione i przestudzone masło oraz kefir. Dodać rozgniecione widelcem banany, wymieszać. Przesypać suche składniki, wymieszać do połączenia. Masę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170° C (termoobieg) ok 50 minut, do suchego patyczka.

Polewa:

Masło rozpuścić, dodać cukier puder i kefir, wymieszać. Udekorować ciasto.

Smacznego!

Ciasto bananowe z orzechami
Szybkie ciasto bananowe

Pozostałe przepisy na ciasta

Więcej przepisów znajdziecie na moim Facebooku i Instagramie

Exit mobile version