Kolejny błyskawiczny przepis, kiedy macie w domu nadmiar ciasta francuskiego ; ) tym razem zdecydowałam się na banany i kruszonkę… wyszło słodko, czyli w sam raz dla nas : ) Idealne jako przekąska! Bardzo lubię połączenie ciasta francuskiego i kruszonki, ale zamiast bananów możecie dodać także inne owoce, które macie pod ręką.
Ps. Wiem, że to nieładnie się chwalić, ale ostatnio udzielałam wywiadu, który możecie poczytać tutaj : )
Składniki:
- ciasto francuskie
- banany
- 1/2 szklanki zimnego masła
- 1/2 szklanki mąki
- 1/4 szklanki cukru
Ciasto francuskie kroimy na prostokąty i podwijamy brzegi. Na środek nakładamy pokrojone w kostkę banany oraz kruszonkę (masło wymieszane z mąką i cukrem.) Pieczemy przez ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 C.
Smacznego : )