Ciastka z bananami i kruszonką

Kolejny błyskawiczny przepis, kiedy macie w domu nadmiar ciasta francuskiego ; ) tym razem zdecydowałam się na banany i kruszonkę… wyszło słodko, czyli w sam raz dla nas : ) Idealne jako przekąska! Bardzo lubię połączenie ciasta francuskiego i kruszonki, ale zamiast bananów możecie dodać także inne owoce, które macie pod ręką.

Ps. Wiem, że to nieładnie się chwalić, ale ostatnio udzielałam wywiadu, który możecie poczytać tutaj : )
ciastka z bananami i kruszonką
Składniki:

  • ciasto francuskie
  • banany
  • 1/2 szklanki zimnego masła
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki cukru

Ciasto francuskie kroimy na prostokąty i podwijamy brzegi. Na środek nakładamy pokrojone w kostkę banany oraz kruszonkę (masło wymieszane z mąką i cukrem.) Pieczemy przez ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 C.

Smacznego : )

Komentarzy: 3

    • Marta
      Autor
      7 czerwca 2011 / 13:25

      Dziękuję : )

  1. Karolina
    7 czerwca 2011 / 13:24

    Super! tez uwielbiam ciasto francuskie i banany. Pycha!!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
5 − 2 =