Site icon marta-gotuje.pl

Ciasteczka z oczkiem – przepis

Kruche ciasteczka z oczkiem to jedne z ulubionych wypieków dzieciństwa. Pysznie maślane, wyciskane z Mamą przez szprycę w przypominające kwiatki kształty. Moje dzieci również je uwielbiają : ) Super smakują do kawy, czy herbaty, ale zawsze za szybko się kończą, więc warto przygotować większą porcję. Polecam!!!

Składniki:

Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę. Dodać żółto i pastę z wanilii, wymieszać. Dodać mąki i szczyptę soli, ponownie zmiksować. Ciasto przełożyć do szprycy (będzie dość gęste), wyciskać ulubione kształty na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Na środku ciasteczka dodać odrobinę marmolady lub dżemu. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (termoobieg) przez ok. 12-14 minut.

Smacznego!

Inspiracja program ABC Gotowania, więcej inspiracji na ciasteczka znajdziecie tutaj oraz na moim Instagramie.

Exit mobile version