Site icon marta-gotuje.pl

Ciasteczka a’la pieguski (FIT)

Kruche ciasteczka a’la pieguski bez cukru i glutenu. Idealnie nadają się do dziecięcej śniadaniówki, jako pyszna i zdrowa przekąska! Proste i szybkie do przygotowania. Polecam!!

Składniki (10 sztuk):

Mąki wymieszać ze szczyptą soli, proszkiem do pieczenia, erytrytolem i ekstraktem z wanilii. Olej roztopić na niewielkim ogniu, dodać syrop daktylowy, wymieszać. Przelać do suchych składników, dodać jajko, wymieszać. Czekoladę pokroić w kostkę, wmieszać w masę. Dłonią uformować ciasteczka i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (termoobieg) przez ok. 10-13 minut.

Smacznego!

Inspiracja Alitness

Exit mobile version