Kolejna odsłona przepisu, który poznałam na letnim gotowaniu z Knorrem ; ) Tym razem również przedstawiam Wam moje ulubione smaki, czyli słodkości, ale na pewno niedługo pokażę też sałatki, które idealnie pasują do obecnej pogody i sezonu na grillowanie : )
Składniki:
- 3 tabliczki mlecznej czekolady
- 3 tabliczki gorzkiej czekolady
- 3 tabliczki białej czekolady
- 1 litr śmietany Rama Cremefine do deserów (lub śmietany 36%)
- 10 g plastrów migdałów
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżeczka ciemnego rumu
- truskawki do dekoracji
Śmietanę ubij z cukrem na sztywną pianę i rozłóż w trzy miseczki.
Czekolady (każdą z osobna) rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj do miseczek z ubitą śmietaną dokładnie mieszając.
Do musu z ciemnej czekolady dodaj odrobinę rumu. Czekoladowe musy rozłóż na przemian do kieliszków lub pucharków. Deser udekoruj migdałami i truskawkami. Odstaw do chłodnego miejsca, aby stężał.
Smacznego : )