Site icon marta-gotuje.pl

Bułeczki bez drożdży, bez zakwasu

Nie ma nic lepszego niż domowe pieczywo. Dostałam od Was informację, że dostęp do drożdży jest ograniczony, więc polecam Wam przepis na przepyszne bułeczki bez drożdży, bez zakwasu i bez jajek, a co za tym idzie również bez wyrastania, więc przygotujecie je błyskawicznie : ) Moje dzieci lubią je bardziej niż te drożdżowe, więc koniecznie wypróbujcie!!!

Składniki (8 sztuk):

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na 8 części, z każdej z nich formując bułeczki. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wierzch posmarować wodą lub mlekiem, opcjonalnie posypać makiem lub sezamem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 C przez ok 20-25 minut.

Smacznego!

Inspiracja „Przyślij Przepis”

Exit mobile version