Budyniowe placuszki twarogowe z brzoskwiniami to idealna propozycja na błyskawiczne i leniwe śniadanie lub deser : ) Przygotujecie je dosłownie w kilka chwil, a pyszny efekt gwarantowany : ) Polecam!
Przepis na placuszki twarogowe
Składniki (9 placuszków):
- 250 g twarogu półtłustego
- 2 jajka (wielkość L)
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1 budyń waniliowy lub śmietanowy (proszek – 35g)
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1 brzoswkinia
Twaróg zmiksować z jajkami, ekstraktem z wanilii, budyniem i cukrem na w miarę gładką masę. Dodać brzoskwinię pokrojoną w małą kostkę i delikatnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanej teflonowej patelni (bez dodatku tłuszczu) z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!