Składniki (ok. 20 sztuk) :
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 75 g masła
- 3 czubate łyżki cukru
- 1 i 1/2 szklanki mleka
- 1 nakrętka ekstraktu z wanilii
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 3-4 brzoskwinie ( mogą być z puszki )
- cukier puder do posypania
Rozpuścić masło. Do miski wsypać mąkę i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać jajka, mleko, cukier, ekstrakt z wanilii oraz ostudzone masło. Wymieszać mikserem na gładkie ciasto.
Brzoskwinie pokroić na bardzo cieniutkie plasterki, dodać do ciasta i całość wymieszać łyżką.
Rozgrzać teflonową patelnię i bez użycia oleju smażyć naleśniki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego : )