Site icon marta-gotuje.pl

Brownie mugcake ciasto z mikrofalówki

Brownie mugcake to idealny deser dla fanów czekolady i ekspresowej babeczki z mikrofalówki. Poza tym, że jest błyskawiczne do przygotowania, to również w wersji fit. Ciasto nie jest słodkie, nie zawiera cukru, dominuje bardziej wytrawny smak, dzięki dodatkowi gorzkiej czekolady i kakao. Zapewne nie będzie dla Was zaskoczeniem, że fragmenty z płynną gorzką czekoladą smakowały mi najbardziej ; ) Polecam!!

Składniki:

Wszystkie składniki poza czekoladą połączyć w naczyniu przeznaczonym do pieczenia. Na koniec dodać pokrojoną w mniejsze kawałki gorzką czekoladę i delikatnie wymieszać. Piec w mikrofalówce przez 4 minuty. Podawać z ulubionymi owocami.

Smacznego!

Wartości odżywcze dla 1 porcji (bez dodatków):

Kaloryczność: 379 kcal, Białko: 11 g, Tłuszcze: 19 g, Węglowodany: 39 g

Przepis z książki „Fit desery z kilku składników” A. Stolarczyk

Więcej przepisów na zdrowe słodkości znajdziecie tutaj.

Exit mobile version