Site icon marta-gotuje.pl

Blok czekoladowy bez pieczenia

Co powiecie na czekoladowy blok bez pieczenia lub przepyszny i zdrowy, czekoladowy krem ? : ) Mam dla Was przepis, który możecie serwować w dowolny sposób, a postać deseru zależy od poziomu schłodzenia. Od razu po przygotowaniu otrzymujemy pyszny, czekoladowo-orzechowy krem do naleśników, omletów, czy gofrów, a po kilkunastu minutach w zamrażarce miękki, kremowy i lekko ciągnący, blok czekoladowy : ) Polecam!!!


Składniki (10 małych foremek na babeczki):

Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut. Czekoladę rozpuścić z olejem kokosowym w kąpieli wodnej. Dodać odcedzone daktyle, mleko i zmiksować blenderem do uzyskania jednolitej masy. Dodać posiekane orzechy, wymieszać łyżką. Podawać od razu lub przełożyć do mniejszych foremek i schłodzić kilkanaście minut w zamrażarce, aż masa stężeje.

Smacznego!





Inspiracja ebook „Fit Słodycze w 10 minut” K. Domaszewski

Exit mobile version