Kiedy zobaczyłam te biszkopty u Oli wiedziałam, że muszę je powtórzyć. Lista składników składająca się z zaledwie 3 składników i do tego błyskawiczne przygotowanie, to na pewno szybszy wariant niż wyprawa z małą córką do sklepu : ) O przewadze domowych biszkoptów nad tymi sklepowymi, nie wspominam ; ) A ponieważ biszkopty są pyszne (długo zachowują świeżość i kruchość), to na pewno zagoszczą u nas na stałe : ) Polecam nie tylko dla maluchów! : )
Składniki (około 25 biszkopcików):
- 2 jajka
- 4 łyżeczki cukru
- 4 łyżki przesianej mąki tortowej
Jajka ubić z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać, na najniższych obrotach miksera. Wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (użyłam szprycy), zostawiając niewielkie odstępy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 C (termoobieg) przez 10-15 minut w zależności od wielkości, do czasu aż się ładnie zarumienią.
Smacznego : )