Kiedy zobaczyłam te biszkopty u Oli wiedziałam, że muszę je powtórzyć. Lista składników składająca się z zaledwie 3 składników i do tego błyskawiczne przygotowanie, to na pewno szybszy wariant niż wyprawa z małą córką do sklepu : ) O przewadze domowych biszkoptów nad tymi sklepowymi, nie wspominam ; ) A ponieważ biszkopty są pyszne (długo zachowują świeżość i kruchość), to na pewno zagoszczą u nas na stałe : ) Polecam nie tylko dla maluchów! : )
Składniki (około 25 biszkopcików):
- 2 jajka
- 4 łyżeczki cukru
- 4 łyżki przesianej mąki tortowej
Jajka ubić z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać, na najniższych obrotach miksera. Wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (użyłam szprycy), zostawiając niewielkie odstępy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 C (termoobieg) przez 10-15 minut w zależności od wielkości, do czasu aż się ładnie zarumienią.
Smacznego : )
Prosto i pysznie!
Autor
Dokładnie 🙂
Ale szybkie:)
Autor
To prawda, są super 🙂
heheheh, widzę, że mają wielu zwolenników, u mnie też robią furrorę;D Super!!!
Fajny pomysł na literki !!
Autor
Ola moja córka je uwielbia! 🙂 dzięki za inspirację 🙂
Świetne i na pewno pyszne!
Autor
Zdecydowanie tak! 🙂
fajnie wyglądają:D
Autor
Dzięki, do tego są bardzo smaczne 🙂
Super! Proste, a jakie smaczne!
Autor
Idealne dla maluszków 😀
Świetny pomysł:)
Autor
Dziękuję:)
wspaniale wyglądają. przepis super! taki prosty a jakie efekty daje:)))) zapraszam do mnie :)))
Pyszne literki dla smakoszy ! 🙂
Autor
Fajnie, że się podobają 😀
a jak je przechowujesz? wyszły pyszne, ale następnego dnia zrobiły się „gumowate”
Autor
Przechowuję w szczelnie zamkniętym pojemniku np. blaszanej puszce 🙂
Są obłędne!!! moje dzieciaki je kochają 🙂
Autor
Bardzo się cieszę 🙂