Bananowe racuszki z owocami to idealny początek dnia : ) Super pyszne i super zdrowe. Błyskawiczne do przygotowania, więc stanowią idealne śniadanie, czy przekąskę dla dzieci, które „padają z głodu” i czekanie nie wchodzi w grę : ) Świetnie sprawdzą się również jako posiłek protreningowy. Bazę ciasta stanowi banan, jajko i mąką ryżowa, a dodatki zależą od naszych preferencji, mogą to być dowolne owoce – nektarynka, brzoskwinia, jabłko, gruszka, śliwki, a także orzechy, czy np. gorzka czekolada. Polecam!!!
Składniki:
- 1 banan (najlepiej mocno ciemny, dojrzały)
- 1 jajko (wielkość L)
- 1 łyżka mąki ryżowej z lekką górką
- szczypta cynamonu
- 1 nektarynka (opcjonalnie)
Banan rozgnieść widelcem, dodać jajko, wymieszać. Dodać mąkę, cynamon i nektarynkę (bez pestki, pokrojoną w kostkę). Smażyć na rozgrzanej patelni, bez dodatku tłuszczu, z obu stron na rumiany kolor.
Smacznego!