Bananowe gofry przypominają mi trochę bananowy chlebek, który zamiast w piekarniku możemy błyskawicznie przygotować w gofrownicy : ) Świetnie sprawdzają się w roli śniadania, ale również zdrowego i pożywnego deseru. Polecam!
Składniki:
- 1 dojrzały banan
- 2 jajka (wielkość L)
- 3/4 szklanki mleka kokosowego
- 1 łyżka płynnego oleju kokosowego
- 1/2 szklanka mąki orkiszowej
- 1/2 szklanki mąki kokosowej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki zmiksować blenderem na gładką masę. Odstawić na kilka minut, mocno rozgrzewając w tym czasie gofrownicę. Smażyć zgodnie z instrukcją załączoną do urządzenia, osobiście lubię bardziej wypieczone, chrupiące gofry, więc zajmuje mi to ok. 5 minut.
Smacznego!