Przepyszna babka twarogowa bardzo prosta i szybka do przygotowania. Babka twarogowa zachwyca smakiem, jest wilgotna, długo zachowuje świeżość. Dodatek cytrynowej skórki sprawia, że babka jest aromatyczna, idealna na nadchodzącą Wielkanoc. Poniżej znajdziecie przepis na babkę krok po kroku, z jej przygotowaniem poradzi sobie każdy. Polecam!!!
Babka twarogowa przepis
Składniki (forma z kominkiem o średnicy 23 cm):
- 250 g mielonego twarogu półtłustego
- 200 g masła
- 200 g cukru
- 4 jajka (wielkość L)
- 350 g mąki
- 10 g proszku do pieczenia
- skórka otarta z cytryny
Babka serowa jak zrobić
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
Masło zmiksować, dodać cukier, utrzeć mikserem. Stopniowo dodawać jajka, stale miksując. Dodać twaróg, zmiksować. Na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i skórkę otartą z cytryny. Zmiksować do połączenia się składników. Przełożyć do formy na babkę wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Piec w 180° C (góra dół) przez ok. 45 minut.
Smacznego!
Jak zrobić babkę film
Pozostałe przepisy na babki.
Zapraszam również na mój Instagram.
Pysznie wygląda 🙂
Autor
Dziękuję i polecam 🙂
Super, upiekę na wielkanoc 🙂
Autor
Życzę smacznego 🙂
Przepis super gratuluję babka bardzo udana i rzeczywiście robi się ją mega szybko!
Autor
Bardzo się cieszę, że smakowała 🙂
Uwielbiam takie proste i wilgotne babki 🙂
Autor
Mam tak samo 🙂 pozdrawiam 🙂
Pyszna dziękuję za przepis 😊
Autor
Cieszę się, że smakowała 🙂
Polecam bardzo smaczna robi się w 5 min 🙂