Site icon marta-gotuje.pl

Babka kajmakowa – prosty przepis

Babka kajmakowa – pyszna, nie za słodka, do przygotowania w 5 minut, bo wszystkie składniki wystarczy zmiksować. Do tego 50 minut pieczenia i w niecałą godzinę mamy super ciasto do kawy, czy na wielkanocny stół. Przepis pochodzi od Izy, która kusiła kajmakowymi babeczkami, a ponieważ po ostatnich wypiekach zostało mi trochę masy kajmakowej, nie zastanawiałam się zbyt długo. Polecam!

Składniki (forma do babki o średnicy 21cm):

Wszystkie składniki krótko zmiksować na gładką masę. Przelać do formy na babkę wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 C (góra-dół) przez około 50 minut do suchego patyczka.

Smacznego!

Więcej inspiracji na Wielkanoc znajdziecie tutaj.

Exit mobile version