W tym sezonie zamierzam wypróbować dynię w każdym możliwym wariancie (przynajmniej w wersji na słodko ; ) ) Tym razem mam dla Was przepis na kruche dyniowe ciasteczka, które przygotowuje się błyskawicznie, ale niestety jeszcze szybciej znikają… ; ) Polecam!!
Składniki (ok. 25 sztuk):
- 60 g zimnego masła
- 120 g mąki pszennej
- 40 g cukru trzcinowego
- 50 g puree z dyni
Masło posiekać z mąką, dodać cukier i puree z dyni, zagnieść ciasto, owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez co najmniej 30 minut. Po tym czasie rozwałkować, foremkami wyciąć kształt ciasteczek i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (termoobieg) przez ok. 12 minut. Studzić na kratce. Przed podaniem można udekorować cukrem pudrem.
Smacznego!
Wyglądają pysznie 🙂
Autor
Dziękuję i polecam wypróbować 🙂
Mniaaaam a jakie proste 😍
Autor
Dokładnie 🙂
Mistrzostwo 💗 Zdjęcia powalają, przepis zaskakuje prostotą i już czuję ten zapach…💗
Autor
Dziękuję Majka 🙂 to takie miłe, rodzina obserwuje jak uśmiecham się do komputera 😉
Ale słodziaki 🙂
Autor
Dosłownie 🙂
Cuda! dyniowych jeszcze nie próbowałam 🙂
Autor
Mam nadzieję, że się skusisz:)
Cudowne <3 słodkie kruche i z lekkim posmaczkiem dyni 🙂
Autor
Bardzo mi miło, że przypadły do gustu 🙂
urocze ciacha 🙂
Autor
Bardzo dziękuję 🙂
Pyszne i proste 🙂 dyni nie czuć
Autor
Super, że przypadły do gustu 🙂