Ostatnio naszła nas ochota na wątróbkę… byłam dość sceptycznie nastawiona, ponieważ siostra odradzała jej przygotowanie ; ) Zdjęcia i jej wygląd pewnie nie zachęcają, a jednak zdecydowanie mogę polecić. T stwierdził, że nigdy nie jadł tak smacznej wątróbki, do tego wyszedł nam tani i szybki obiad, czyli to co lubimy najbardziej. Polecam dla zapracowanych!
Składniki:
- 500 g wątróbki z indyka
- 1 duża cebula
- sól, pieprz
- olej do podsmażenia
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. W tym czasie myjemy mięso i kroimy w większą kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy do zarumienionej cebulki i podsmażamy, mieszając co jakiś czas. Można podawać z ziemniakami lub frytkami oraz sałatką z ogórków i cebuli.
Smacznego : )
Wątróbki nie lubię, wręcz nie cierpię, ale u Ciebie wygląda całkiem całkiem:)
Sprawdziłam, smakuje tak jak wątróbka mojej Mamy. Polecam 🙂
Autor
Super, że posmakowała 🙂