Składniki:
- wafle ok. 4 opakowań (po 6-8 szt.)
- 2 kostki margaryny (2x 250 g)
- 2 płaskie łyżki kakao
- 2 łyżki soku z cytryny
- 8 dużych żółtek
- cukier puder (1 szkl.)
- powidła
Margarynę ucieramy z żółtkami i cukrem pudrem. Otrzymaną masę dzielimy na dwie części. Do pierwszej dodajemy sok z cytryny, do drugiej kakao. Całość dokładnie mieszamy (każdą masę w oddzielnym naczyniu).
Bierzemy pierwszy wafel i smarujemy go białą masą (z cytryną), przykrywamy kolejnym, który smarujemy masą kakaową, przykrywamy i smarujemy dalej marmoladą. Następnie dalej przykrywamy smarujemy masą cytrynową, znów przykrywamy i nakładamy masę kakaową. Po przykryciu ostatnim waflem owijamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową i wkładamy do lodówki (wafle mogą tam leżeć nawet do 3 dni!)
Smacznego : )
Świetny przepis, pyszny deser:-)
Autor
o tak! pychota 🙂
Super przepis fajny deser cała rodzinka zadowolona 🙂
Autor
Bardzo się cieszę, że posmakowało 🙂
Coś pysznego 🙂 nigdy nie jadłam w takiej formie, ale do starej nie wracam mniam!!!!!!!!!
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂
Przepyszne rozeszły się w mig 🙂
Autor
Bardzo mi miło, że posmakowały 🙂
Pycha 🙂 jadłam wcześniej tylko takie czekoladowe ale te o wiele smaczniejsze 🙂
Autor
Cieszę się, że posmakowały 🙂
Uwielbiamy je robię chyba z 5 raz…
Autor
Bardzo mi miło 🙂
Pyszne i tak jak uwazam ze margaryna to zlo tutaj robiłam dla porownania w wersji z maselkiem ale to nie to samo… nie uwierze ze to napisze ale musi tu byc margaryna 🙂
Autor
🙂 Też w 99% używam masła do wypieków, ale tutaj robię dokładnie jak moja Mama i smak przypomina te dziecięce lata 😉
Mniam mniam dzieciaczki kochają 🙂
Autor
Bardzo mi miło 🙂
Przepyszne pierwszy raz robiłam andruty w ten sposób ale na pewno nie ostatni ❤️
Autor
Super, że posmakowały 🙂