Podczas każdego pobytu w Warszawie, lubię stolicę coraz bardziej! : ) W sobotę zostałam zaproszona na spotkanie dotyczące zbilansowanego śniadania i roli jaką odgrywa ono w naszym codziennym życiu. Informacje na ten temat przekazywała nam m. in. dr Danuta Gajewska – Prezes Polskiego Towarzystwa Dietetyki, która jest także ekspertem Akademii belVita ; )
Spotkanie rozpoczęło się od przepysznego (i zdrowego!) śniadania z ciasteczkami w roli głównej. Wiadomość, że śniadanie składające się z pełnoziarnistych ciastek, jogurtu, owoców oraz napoju, jest w pełni wskazane, podziałała na mnie bardzo optymistycznie ; ) Czy znacie kogoś kto nie chciałby zaczynać dnia w ten sposób? : )
Następną część naszego spotkania stanowiły warsztaty dotyczące stylizowania dań i fotografii kulinarnej. W roli ekspertów wystąpili: Dominika Goś i Piotr Haltof. Ten bardzo zgrany duet przybliżył nam tajniki swojego zawodu
i przyznaję, że mam na tym polu jeszcze sporo do nadrobienia … ; )
Trudno opisać wszystkie pozytywne emocje dotyczące mojej wyprawy. Pomimo, iż teoretycznie wiedziałam jak ważnym posiłkiem jest nasze śniadanie, wróciłam do domu z głową pełną pomysłów jak je przygotować, tak by dostarczyło nam niezbędnych wartości odżywczych, zwłaszcza jesienią i zimą. Poranne posiłki wcale nie muszą być nudne i można je szybko przygotować, tak aby były przede wszystkim smaczne, co mnie osobiście od razu dodaje energii na cały dzień ; )
Spotkanie było świetnie zorganizowane za co chciałabym bardzo podziękować p. Marlenie (dzięki której miałam przyjemność, aby w nim uczestniczyć : ) Bardzo miła atmosfera to również zasługa wszystkich Pań z belVity, oraz blogerek i blogerów, których poznałam ; )
Poniżej przedstawiam Wam kilka zdjęć z naszego spotkania.
Powitanie i pierwsze zapoznanie ; )
Pyszne śniadanie : )
Pamiątkowe zdjęcie : )
Duże ilości ciastek pod ręką to prawdziwy raj … : D
Druga część warsztatów, czyli fotografia i stylizacje w roli głównej ; )
Przygotowania do pracy, pełne skupienie ; )
Moja stylizacja – gruszki nadziewane jogurtem z pokruszonymi ciasteczkami, orzechami i żurawiną, z dodatkiem miodu ; )
Ekspertki z belVity ; )
Chętnie bym się wybrała na takie warsztaty 🙂
Autor
To super sprawa 🙂
A ja nadal uważam, że pyszne i zdrowe śniadanie to owsianka z owocami i miodem, a nie ciastka z syropem glukozowo-fruktozowym..ale to kwestia gustu 🙂
Autor
Owsianka i jaglanka to zdecydowanie moje podstawowe śniadanie, ale zgadzam się również z p. dietetyk, która głosi zasadę złotego środka : ) W rozsądnych ilościach należy jeść wszystko, a urozmaicenie i alternatywa dla osób nie lubiących wybranych produktów to świetna sprawa 🙂
Te gruszki super!!! Świetne masz pomysły!
PS> Jesteś bardzo fotogeniczna 🙂
Autor
Bardzo dziękuję 🙂
normalnieeeeeeee, nakopiaa Ci ;p;p zazdroszczę ;d no i świetnie wyglądasz!!!:D
Autor
Bardzo dziękuję!!! 🙂 🙂 i przyznaję było super 🙂 oby więcej takich akcji 🙂
Chętnie bym wzięła udział w takich słodkich warsztatach!
Autor
Było super 🙂