Ostatnio miałam ogromną ochotę na gofry i choć brakowało mi kilku składników w lodówce znalazłam ciasto francuskie… Byłam również w trakcie przygotowywania prażonych jabłek na zimę (przepis wkrótce) i tym oto sposobem powstały nadziewane gofry z ciasta francuskiego. Gotowe w kilka minut, a efekt oszałamiająco pyszny : ) Gorąco polecam!!!
Składniki (4 gofry):
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- kilka łyżek prażonych jabłek, dowolnego owocowego musu lub owoców
- opcjonalnie cukier puder do posypania
Ciasto francuskie podzielić na 8 równych prostokątów. Na 4 z nich wyłożyć nadzienie i przykryć pozostałymi. Zlepić i piec w nagrzanej gofrownicy przez około 8 minut.
Smacznego!
Bardzo lubię te gofry 🙂 Zwłaszcza z masłem orzechowym lub czekolada
Autor
Z czekoladą na pewno też by mi smakowały 🙂
Pomysłowe:-) wieki nie jadłam ich.
Autor
Aniu musisz nadrobić zaległości 🙂
matkoo, jakie to proste, a nie wpadłam na to ;D będzie zgapienia jak nic ;D
Autor
Najprostsze pomysły często są najlepsze 🙂
Och jaki szybki i doskonały deser, a przy tym tak ładnie wygląda 🙂
Autor
Bardzo szybki i bardzo pyszny 🙂
Wyobraziłam sobie ten zapach!
Autor
Roznosił się po całym domu 🙂
Takich gofrów jeszcze nie próbowałam, z pewnością wkrótce podobne zrobię:)
Autor
Polecam, proste i pyszne 🙂
PRZEPYSZNE!!!!
Autor
Bardzo mi miło, że smakowały 🙂
Zobaczylam na fb skladniki mialam znajomi dzownili ze beda za godzinke.. zrobilam zamiast zabierac sie za jakies wypieki a efekt wow! nie wiem jak na to wpadlas ale patent poszedl dalej w swiat 😀
Autor
Super, bardzo mi miło 🙂
Potwierdzam pycha 😉
Autor
Bardzo mi miło 🙂
Genialne i pyszne jestes boska!!! 😀
Autor
Bardzo dziękuję, ogromnie mi miło 🙂
Świetny pomysł sam bym na to nie wpadł
Autor
Polecam wypróbować 🙂