Już wcześniej zachęcałam Was do nadziewanych papryk (tutaj). Tym razem mięso mielone zastąpiłam kurczakiem i postawiłam na coś bardziej wyrazistego, a mianowicie dodatek sosu meksykańskiego Uncle Ben’s. Danie wyszło bardzo smaczne, odpowiednio pikantne i aromatyczne, a co najważniejsze proste i szybkie w przygotowaniu. Polecam !
- Sos Meksykański – Uncle Ben’s
- 250 g ryżu długoziarnistego Uncle Ben’s
- 400 g piersi z kurczaka
- 6 papryk czerwonych
- 1 puszka kukurydzy
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na złoty kolor, na rozgrzanym oleju. Następnie zalać sosem meksykańskim wymieszać i podsmażać razem przez ok 1o minut. W tym czasie ugotować ryż zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Papryki umyć, odciąć górną część (około 1 cm) i wydrążyć gniazda. Kukurydzę odcedzić. Papryki faszerować warstwami: ryż, następnie sos z mięsem i na koniec kukurydza. Przykryć odciętą częścią papryki i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 C. Piec przez ok 20 minut, aż papryki będą miękkie.
Smacznego : )
Pyszne smaki meksykańskie, na pewno świetnie smakuje 🙂 Pozdrawiam 🙂
Autor
Dokładnie, bardzo smaczne 🙂
o jacie….dobre;D
o ale ładnie i kolorowo wyglądają takie papryki.
Autor
Dzięki! a do tego tak szybko się przygotowuje 🙂 polecam!
super, uwielbiam paryki z mielonym, wiec te mysle tez mi posmakuja:)
Autor
Amelka na pewno! 🙂
też ostatnio robiłam nadziewaną paprykę, tylko z mięsem mielonym, ale zaciekawiła mnie Twoja wersja
Autor
Z mięsem mielonym też bardzo lubię 🙂
Papryki dobrze wyglądają. Polecam na spróbowanie świetną potrawę Piersi Danusi – zapiekane:) Pozdrawiam A
Autor
Piersi Danusi brzmią zachęcająco 😀
ciekawa ta wersja:)
Autor
🙂