Magia reklamy robi swoje ; ) Dlatego kiedy nie mam czasu skuszę się czasem na półprodukty, które zawsze wyglądają smakowicie ; ) Niestety później często przychodzi rozczarowanie… karkówka owszem ładnie wyglądała, ale miała niestety trochę „gumowy” smak, więc wolę tą domową. Więcej z nią pracy ale i efekt lepszy ; )
Składniki :
- Fix karkówka z pieca
- 700 g karkówki
- 50 ml ketchupu
- 2 łyżki oliwy
Fix mieszamy z ketchupem i olejem, następnie smarujemy masą mięso. Wkładamy do dołączonego woreczka, zapinamy klipsem i nacinamy w kilku miejscach. Pieczemy w piekarniku w temp. 180 C przez ok. 50 min. Przed końcem pieczenia ok. 15 min wcześniej rozcinamy woreczek, aby skórka mięsa była bardziej chrupiąca.
Smacznego : )
Szukam przepisu domowego na karkówke, masz mzoe jakis w zanadrzu, np. babciny?
Autor
Mam nawet dosłownie babciny 😀 zapraszam: http://www.marta-gotuje.pl/karkowka-babci/