Kotlety wieprzowe z rusztu

 Ostatnio bardzo często jemy dania z grilla. Tym razem przyszła pora na schab marynowany w jogurcie, pomysł zainspirowany przepisem Roberta Makłowicza. Mięso wyszło bardzo smaczne, ale osobiście nadal pozostaję fanką kurczaka : D


Składniki:

  • 500 g schabu
  • 2 łyżki sosu chilli (pominąć jeśli ma to być danie dla karmiącej matki)
  • 250 g gęstego jogurtu naturalnego lub greckiego
  • 1 pęczek koperku
  • sól, grubo zmielony czarny pieprz

Schab kroimy w plastry i rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Jogurt mieszamy z sosem chilli i posiekanym koperkiem.  Kotlety wkładamy do marynaty i szczelnie przykryte trzymamy przez noc w lodówce. Następnego dnia zdejmujemy nadmiar marynaty z kotletów i grillujemy. Możemy ponownie doprawić solą i pieprzem do smaku. Podajemy z sosem czosnkowym (przepis tutaj).

Smacznego : )

 


Komentarzy: 5

  1. 11 lipca 2012 / 19:33

    wyglądają bardzo apetycznie, szczególnie z tymi małymi marcheweczkami 😉

  2. 11 lipca 2012 / 19:51

    Och musi pysznie smakować, wygląda bardzo zachęcająco 🙂

  3. 11 lipca 2012 / 21:15

    Fajny pomysł, ale też jestem fanką kurczaka:)

  4. endriusza
    11 lipca 2012 / 22:34

    Bardzo smaczny obiad, zjadłbym taki.

    • Marta
      Autor
      11 lipca 2012 / 22:43

      Polecam, poza marynowaniem błyskawiczny obiad 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
11 − 5 =