Szaszłyki z grilla

Majówka kojarzy się głównie z grillowaniem, dlatego i u nas nie mogło zabraknąć szaszłyków ; ) Nasza wersja jest bardzo podstawowa, ale każdy może dodać swoje ulubione dodatki. Tym razem znów postawiłam na mięso z indyka, które nie potrzebuje długiego czasu grillowania, dzięki czemu apetyt nawet największych głodomorów został szybko zaspokojony ; )


Szaszłyki z grilla

Składniki na ok. 15 szaszłyków:

  • pierś z indyka Indykpol
  • 6 ogórków konserwowych
  • 1 duża czerwona papryka
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • 15 cienkich plasterków boczku
  • ulubione przyprawy

Mięso i warzywa pokroić w kostkę, mięso obtoczyć w ulubionych przyprawach. Wszystkie składniki nadziewać w dowolnej kolejności na patyczki do szaszłyków. Kłaść na rozgrzany grill.

Smacznego : )

Szaszłyki z indykiem

Komentarzy: 6

  1. 1 maja 2012 / 15:12

    Właśnie takie szaszłyki jak Twoje będę miała dziś na grilu 🙂

    • Marta
      Autor
      1 maja 2012 / 15:19

      Smacznego ! 🙂 ja dziś myślę nad kaszanką 😀

  2. 1 maja 2012 / 19:57

    Takich szaszłyków jeszcze nie jadłam:), na pewno są pyszne:)

    • Marta
      Autor
      1 maja 2012 / 20:20

      Bardzo smaczne, polecam 🙂

  3. 17 maja 2012 / 18:50

    Ja czasami jeszcze dodaję cukinię

    • Marta
      Autor
      17 maja 2012 / 19:01

      Muszę się do cukinii jeszcze przekonać 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
4 + 30 =