Weekend to nasza jedyna okazja, by celebrować wspólne śniadania, więc staram się zawsze przygotować nam coś wyjątkowego ; ) Pomysł nie wymaga dużego nakładu pracy, a efekt jest moim zdaniem zadowalający. Aby dodać śniadaniu trochę pikanterii użyłam parówek chilli, które bardzo dobrze przełamywały smak delikatnych jajek.
Składniki :
- parówki
- 5 jajek
- sól
- 1 łyżka oleju
Parówki rozcinamy wzdłuż, ale nie do samego końca. Wywijamy, tak aby uformować serce i końce spinamy wykałaczką. Podsmażamy z obu stron na łyżce rozgrzanego oleju, a następnie wlewamy do środka serc, jajko. Lekko solimy. Aby białko z wierzchu szybciej się ścięło możemy nakryć patelnię pokrywką. Po usmażeniu wyciągamy wykałaczki.
Smacznego : )
AAAAAAAAAAAAAAa, obłędne!!!!!!!MUSZE wyprobowac!!!
Autor
Gorąco polecam:)
rewelacja!! szkoda, że moja połówka nie jada jajek…
Autor
Rzeczywiście szkoda, bo jajka są potrzebne w tylu przysmakach 🙂 Ale w takim parówkowym sercu można też umieścić np. jakąś sałatkę 🙂
ale to niesamowicie wyglada!
takie proste skladniki ale za to jaki efekt
gratuluje pomyslowosci
Cudne, masz niesamowitą wyobraźnię. Sama nigdy bym na to nei wpadła, ale chetnie skopiuje,hihi:)
Słów brak na takie cuda. Niby nic skomplikowanego, a efekt powala na kolana. Takie śniadanie to najpiękniejsze wyznanie miłosne!:)
Autor
Mężuś też był zadowolony 🙂
Chłopak był zadowolony lecz tylko jedno mi sie udalo 🙁 parowki ppodczas smazenia sie popsuly eh
Autor
Szkoda, ale to na pewno wina parówek 😉
U mnie ten przepis zrobił furorę:) Mąż teraz ciągle chce, żebym mu te serca przygotowywała:)
Autor
Bardzo się cieszę 🙂 przez nas też jest bardzo lubiany:)
Rewelacja!!!
Autor
😀
Fantastyczne 😋 Pysznie wyszło 😍
Autor
Bardzo się cieszę 🙂