Chrupiące gofry z 3 składników

Rewelacyjne, chrupiące gofry z 3 składników! Przepis nie zawiera mąki, dlatego świetnie sprawdzi się na diecie bezglutenowej lub keto. Gofry z mascarpone i masłem orzechowym są błyskawiczne do przygotowania, sycące i pięknie rosną, pomimo, braku mąki i proszku do pieczenia w przepisie. Polecam!!

Chrupiące gofry bez glutenu

Przepis na bezglutenowe gofry

Składniki (3 sztuki):

  • 3 jajka (wielkość L)
  • 125 g mascarpone
  • 85 g masła orzechowego (100%)

Jak zrobić gofry bez glutenu

Wszystkie składniki wymieszać. Piec w rozgrzanej gofrownicy przez 6 minut.

Smacznego!

.
Gofry bez glutenu
Gofry bez mąki

Pozostałe przepisy bez glutenu.

Więcej przepisów znajdziecie na moim kanale YouTube , Facebooku i Instagramie.

Komentarzy: 4

  1. Wiesia
    23 lutego 2025 / 13:40

    Pyszne i sycące zapisuję i będę ponawiać 🙂

    • Marta
      Autor
      24 lutego 2025 / 15:43

      Bardzo się cieszę, pozdrawiam 🙂

  2. Aga
    28 lutego 2025 / 18:06

    Mniam mniam ❤️

    • Marta
      Autor
      2 marca 2025 / 23:38

      Cieszę się, że smakują 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
26 + 7 =