Bardzo lubię naleśniki z jabłkami, tym razem to jednak jabłka są podstawą tego deseru. Idealna i szybka przekąska, kiedy w domu mamy mały zasób składników. Prosto i smacznie, czyli to co lubię najbardziej : )
Składniki :
- 4 duże jabłka
- 500 ml mleka
- 2 jajka
- szczypta soli
- 1 łyżeczka cukru
- ok. 350 g mąki (do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta)
- ew. cukier puder do posypania
Jabłka obrać i pokroić w plastry. Nożem wyciąć gniazda, tak by powstały krążki. Pozostałe składniki zmiksować na gładką masę, a następnie obtaczać w niej krążki. Smażyć na rozgrzanym oleju, z dwóch stron na złoty kolor. Odsączać na papierowym ręczniku. Można posypać cukrem pudrem.
Smacznego : )
Super pomysł!
Jabłka uwielbiam pod każdą postacią, w każdym daniu, w każdym czasie :))
Mój synek niejadek zjadł tak ukryte jabłko bez marudzenia :)))
Autor
To bardzo sprytny sposób na przeforsowanie owoców do jadłospisu:)
koniecznie muszę spróbować;)
Moje dzieciaki też zjadły i prosiły o dokładke, a jabłek nie lubią:P
Genialne na pozywne snaidanie, az sie chce rano wstac dla nich!
Mniam, ależ bym je zjadła na śniadanie. Niestety msuze pcozekac do weekendu, bo w tygodniu o 6 rano raczej nie bede miala weny do ich rpzygotowania…