Blondie z truskawkami to rewelacyjne, ciężkie i wilgotne ciasto na bazie białej czekolady, odpowiednik kultowego brownie. Błyskawiczne i proste do przygotowania, a do tego pyszne, czego chcieć więcej. Polecam!!
Blondie z truskawkami przepis
Składniki (blacha o wymiarach 20×20 cm):
- 100 g masła
- 150 g białej czekolady
- 2 jajka (wielkość L)
- 50 g cukru
- 150 g mąki pszennej
- szczypta soli
- 150g truskawek
Jak zrobić ciasto z białą czekoladą i truskawkami
Masło rozpuścić wraz z czekoladą na niewielkim ogniu. Jajka ubić z cukrem, na jasną puszystą masę. Dodać masę maślano-czekoladową, wymieszać. Dodać mąkę ze szczyptą soli, zmiksować, aż składniki się połączą. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch dodać truskawki. Przełożyć do piekarnika rozgrzanego do 175° C (termoobieg) i piec ok. 25-30 minut. Udekorować cukrem pudrem.
Smacznego!
Blondie z truskawkami – film z przygotowania
Więcej przepisów znajdziecie na moim Facebooku i Instagramie.
Pozostałe przepisy na ciasta .
Wygląda bardzo apetycznie 🙂
Autor
Dziękuję i polecam 🙂
Dziękuję będę piekła póki truskawki mam 🙂
Autor
Super, daj znać jak posmakowało 🙂
Pyszne polecam zrobiłam z malinami moim zdaniem lepiej pasują do białej czekolady.
Autor
Super, że smakowało 🙂 z malinami też pysznie 🙂