Sernik Oreo przepis i film krok po kroku

Rewelacyjny sernik Oreo – kremowy i rozpływający się w ustach. Sernik Oreo posmakuje nie tylko fanom tych czarno-białych ciasteczek, jest delikatny i lekki, nie za słodki. Niska temperatura pieczenia gwarantuje idealną konsystencję. To jeden z tych wypieków, który z kolejnym dniem zyskuje na smaku. Nie zapomnijcie schłodzić go co najmniej przez 12 godzin w lodówce. Polecam!!!

Sernik Oreo

Sernik Oreo przepis

Ciasteczkowy spód (tortownica 21 cm):

  • 154 g ciasteczek Oreo (duże opakowanie ciastek)
  • 25 g roztopionego masła

Ciastka zmiksować blenderem (razem z kremem), dodać roztopione masło i dokładnie wymieszać. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem i oprószyć mąką. Dno tortownicy równomiernie wyłożyć ciasteczkową masą.

Masa serowa:

  • 1 kg twarogu półtłustego
  • 200 g cukru
  • 4 jajka (wielkość L)
  • 50 g skrobi ziemniaczanej
  • 400 ml śmietanki kremówki
  • 88 g ciastek Oreo (2 małe opakowania po 4 szt.)

Jak zrobić Sernik Oreo

Wszystkie składniki (oprócz ciasteczek) krótko zmiksować, tylko do połączenia. Dodać połamane na dość duże kawałki ciastka, wymieszać. Przełożyć na przygotowany spód. Piec w 170° C (góra-dół) przez 20 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 120° C i piec kolejne 70 minut. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Ostudzony sernik przełożyć na całą noc do lodówki. Przed podaniem udekorować pokruszonymi ciastkami Oreo.

Dekoracja:

  • 44 g ciastek Oreo do dekoracji (1 małe opakowanie 4 szt.)

Smacznego!

Film z przygotowania sernika oreo:

.
Najlepszy sernik oreo
Sernik z ciasteczkami oreo
Sernik z ciasteczkami oreo
Oreo sernik
Oreo sernik
Przepis na sernik oreo
Przepis na sernik oreo

Więcej przepisów znajdziecie na moim Facebooku i Instagramie.

Pozostałe przepisy na serniki.

Komentarzy: 10

  1. Aga
    15 kwietnia 2024 / 11:40

    Super serniczek ❤️

    • Marta
      Autor
      17 kwietnia 2024 / 17:28

      Bardzo mi miło 🙂

  2. Julia
    19 kwietnia 2024 / 0:19

    Sernik pyszny jak każdy z tej strony 🙂

    • Marta
      Autor
      20 kwietnia 2024 / 17:06

      Bardzo mi miło, dziękuję 🙂

  3. Ula
    19 kwietnia 2024 / 13:17

    Wyszedł super, szybko się robi 🙂

    • Marta
      Autor
      20 kwietnia 2024 / 17:06

      Bardzo się cieszę, że smakował 🙂

  4. Ida
    20 kwietnia 2024 / 23:58

    Pycha 🙂

    • Marta
      Autor
      21 kwietnia 2024 / 23:02

      Super, że smakuje 🙂

  5. Karolina Z.
    21 kwietnia 2024 / 13:03

    Upiekłam i zgadzam się, że z każdym dniem smaczniejszy jak poleży w lodówce, ale trudno wytrzymać i nie zjeść całego od razu 🙂

    • Marta
      Autor
      21 kwietnia 2024 / 23:03

      Bardzo się cieszę, że przypadł do gustu 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
26 − 4 =