Uwielbiam wszystkie zupy, zwłaszcza te pożywne i błyskawiczne do przygotowania : ) Krem kalafiorowo-marchewkowy idealnie wpasowuje się w ten schemat, a do tego pysznie smakuje. Polecam!!
Składniki (4 porcje):
- 1 litr wody
- 3 marchewki
- 4 ziemniaki
- 1 kalafior
- 1 korzeń pietruszki
- pęczek koperku
- sól, pieprz
- do podania: łyżka jogurtu naturalnego, ziarenka sezamu
Warzywa pokroić, zalać wodą i gotować ok. 25 minut. Dodać koperek, sól i pieprz do smaku i zmiksować na puszysty krem.
Smacznego!
Inspiracja „Kuchnia dla całej rodziny” K. Szczawińska
Dzisiaj robię 🙂
Pyszna !
Autor
🙂 🙂 🙂
Autor
Mam nadzieję, że posmakowało 🙂
Pycha 🙂
Autor
Bardzo mi miło 🙂
Super zupka 🙂
Autor
Bardzo mi miło, że przypadła do gustu 🙂
WSPANIAŁY PRZEPIS
Autor
Dziękuję 🙂
Zupy są szybkie w przygotowaniu i treściwe, więc jestem na tak 🙂 Bardzo fajnie, że dodałaś sezam, który jest bogatym źródłem, m.in. wapnia <3
Autor
Miło mi, że pomysł przypadł do gustu 🙂
Rewelacja polecam 🙂
Autor
Super 🙂
robiłam dziś na obiad i jest pycha – idealnie sprawdzi się teraz podczas postu:) a masz może pomysł na jakieś wegańskie slodycze?
Autor
Bardzo się cieszę, że posmakował 🙂 po wegańskie przysmaki (także słodkości) zapraszam tutaj: https://www.marta-gotuje.pl/kategoria/weganskie/
Jak szukasz wege słodyczy to w warszawskim uniwersytecie kulinarnym robią warsztaty i można poznać fajne przepisy 🙂 a przepis na krem testowaliśmy w środę i nawet synek niejadek się zajadał, to prawda że jest super:)
Autor
Miło mi, że posmakowało 🙂
Pyszna jest i dzieciaczki zjadły ze smakiem 🙂
Autor
Super! 🙂