Miękkie i puszyste, ucierane ciasto z rabarbarem. Jest tak proste i szybkie do przygotowania, że poradziła sobie z nim nawet moja kilkuletnia córka. Radość z jedzenia była podwójna ; ) Polecam!
Składniki (blacha 20×20 cm):
- 4 jajka (wielkość L)
- 1 szklanka cukru trzcinowego
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego
- 2 gałązki rabarbaru (poza sezonem mogą być również inne owoce)
Jajka zmiksować z cukrami na jasną, puszystą masę. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej, zmiksować. Gładką masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rabarbar obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć dość blisko siebie na cieście. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C (termoobieg) przez ok. 30 minut. Przed podaniem udekorować cukrem pudrem.
Smacznego!
Inspiracja „Wielka Księga z Wypiekami”
Pysznie wygląda! uwielbiam takie ciacha 🙂
Autor
Dziękuję i polecam, idealne do kawy, czy herbaty 🙂
Ale zdolniacha z tej twojej córki 🙂
Autor
Dziękuję – przekażę 🙂
Pycha 🙂
Autor
Bardzo mi miło, że przepis przypadł do gustu 🙂
Najlepsze sa takie proste ciacha 🙂
Autor
Zdecydowanie 😀
Ciacho na szybko 😉 Super!
Autor
Często się przydają 😀 😀 😀
Przepyszne dodałam od siebie jeszcze kruszonkę bo moj chłopak uwielbia 🙂
Autor
Super, dobrze wiedzieć, że też fajnie pasuje 🙂
Super ciacho jak u Mamusi i faktycznie łatwe 🙂
Autor
Bardzo mi miło, że posmakowało 🙂
Bardzo smaczne dziękuję 🙂
Autor
Cieszę się, że smakowało 🙂
Ciacho wyszło super, delikatne ale wilgotne idealne na przekąskę 🙂
Autor
Bardzo mi miło 🙂
Kolejny super przepis dziekuje 🙂
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂
Pychotka uwielbiam takie proste ciacha moze dlatego ze nie mam reki do pieczenia a takie mi wychodza 🙂
Autor
Bardzo mi miło, że smakuje 🙂 trzymam kciuki za kolejne wypieki 🙂