Uwielbiam świąteczne jedzenie, ale po kilku „intensywnych” dniach zawsze chętnie powracam do moich standardowych codziennych śniadań ; ) Domowa czekoladowa granola idealnie sprawdza się jako dodatek do koktajli, zwykłego kefiru, czy jogurtu z owocami, ale stanowi też super przekąskę do pochrupania, gdy nagle najdzie nas ochota na coś słodkiego. Bardzo prosta i szybka do przygotowania, polecam!!!
Składniki:
- 150 g płatków (u mnie mix owsiane pełnoziarniste, jęczmienne i żytnie)
- 2 łyżki ciemnego kakao bez cukru
- 1 łyżka roztopionego masła
- 3 łyżki płynnego miodu
Płatki wymieszać z kakao, dodać roztopione masło i miód, ponownie wymieszać. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 6-8 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 C (termoobieg). Wyjąć i przestudzić, granola zrobi się wówczas chrupiąca.
Smacznego!
Super przepis na dziś kilka minut i po robocie tego mi trzeba po świętach 🙂
Autor
Bardzo mi miło, że przypadł do gustu 🙂
Mega już zrobiona!!! pychotka 🙂 super chrupie, a w połaczeniu z mlekiem pysznie się rozpada i przemienia mniaaaam proszę o więcej takich szybkich inspiracji dla zabieganych 🙂
Autor
Super, ogromnie się cieszę 🙂
Przepis błyskawica 👍 Jak skończy mi się jabłkowa to zrobię czekoladową ☺️
Autor
🙂 🙂 🙂
Pychota 🙂
Autor
Miło mi, że posmakowało 🙂
Super przepis 🙂
Autor
Cieszę się, że posmakowało 🙂
Mniam mniam kolejny przepis zapisany do zeszytu z Pani strony 🙂
Autor
Ogromnie mi miło, pozdrawiam 🙂
Przepyszna wyszła 🙂
Autor
Super! 🙂
To moja pierwsza domowa granola ale na pewno nie ostatnia 🙂 nie przypuszczałam że odnajdę się w kuchennych pieleszach ale dzięki Pani stronie jest to prostsze niż myślałam 🙂
Autor
Ogromnie się cieszę, dziękuję za tak miłe słowa i trzymam kciuki za kolejne kulinarne wyzwania 🙂
Pyszna, polecam podwójną porcje 🙂
Autor
🙂 🙂 🙂