Z początkiem jesieni ciepłe śniadania powróciły na stałe do naszego menu ; ) Poza przeróżnymi rodzajami owsianki często gości u nas również kasza jaglana, ostatnio w kokosowej odsłonie. Jeśli lubicie kokosowe trufle a’la raffaello ta pozycja na pewno przypadnie Wam do gustu, nawet w przypadku, gdy nie należycie do fanów kaszy jaglanej : ) Bardzo proste, szybkie, pyszne i zdrowe śniadanie. Polecam!!!
Składniki (1 porcja):
- 50 g kaszy jaglanej
- 1 łyżeczka kokosowego musu
- świeże owoce i suszony kokos do dekoracji
Kaszę jaglaną dokładnie i obficie przelać wrzątkiem, a następnie zimną wodą. Pozwoli to pozbyć się charakterystycznej goryczki z kaszy : ) Ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Zamiast wody można również wykorzystać mleko kokosowe. Do ciepłej kaszy dodać kokosowy mus i dokładnie wymieszać. Udekorować świeżymi owocami i kokosem.
Smacznego!
Pycha 🙂
Autor
Bardzo mi miło 🙂
Pysznie wygląda 🙂
Autor
Dziękuję i polecam wypróbować 🙂
Moje smaki 😋
Autor
🙂 🙂 🙂
Tak wygląda zdrowy posiłek ❤ Piękno w miseczce. Mus kokosowy robisz sama czy kupujesz gotowy?
Autor
Mus kiedyś robiłam sama, bo wystarczy cierpliwie blendować wiórki kokosowe i po kilku minutach zmieniają konsystencję na kremową można też dodać odrobinę cukru trzcinowego 😉 Niestety mój blender mocno odczuł trudy tej czynności i domowy mus jest niestety mniej trwały niż sklepowy, więc obecnie kupuję gotowy 🙂 Bardzo fajny ekologiczny, bez dodatków, upolowałam kiedyś w netto i na razie jestem mu wierna 🙂
Energia od rana kocham!
Autor
Bardzo mi miło 🙂
Przepyszna wyszła i co dla mnie ważne mega prosta bo mam dwie lewe w kuchni 🙂
Autor
Super, pozdrawiam 🙂