Bananowe gofry przypominają mi trochę bananowy chlebek, który zamiast w piekarniku możemy błyskawicznie przygotować w gofrownicy : ) Świetnie sprawdzają się w roli śniadania, ale również zdrowego i pożywnego deseru. Polecam!
Składniki:
- 1 dojrzały banan
- 2 jajka (wielkość L)
- 3/4 szklanki mleka kokosowego
- 1 łyżka płynnego oleju kokosowego
- 1/2 szklanka mąki orkiszowej
- 1/2 szklanki mąki kokosowej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki zmiksować blenderem na gładką masę. Odstawić na kilka minut, mocno rozgrzewając w tym czasie gofrownicę. Smażyć zgodnie z instrukcją załączoną do urządzenia, osobiście lubię bardziej wypieczone, chrupiące gofry, więc zajmuje mi to ok. 5 minut.
Smacznego!
Wyglądają idealnie 🙂
Autor
Bardzo dziękuję 🙂
jeszcze tylko bita śmietanka i maliny
Autor
Jeśli nie liczymy kalorii to opcja idealna 🙂
Mniam 🙂
Autor
Dziękuję 🙂
Takie śniadanka to mogłabym jeść codziennie 🙂
Autor
Chyba nie ma osób, które nie lubią gofrów 🙂
Nie pozostaje nic innego jak tylko zrobić 😉 Wyglądają idealnie 😋
Autor
Bardzo dziękuję i życzę smacznego 🙂 🙂 🙂
Świetny pomysł 🙂
Autor
Cieszę się, że przypadł do gustu 🙂
Śniadanie już mineło, ale będą na kolacje 🙂
Autor
Super, daj znać jak posmakowały 🙂
Na pewno są pyszne 🙂
Autor
Potwierdzam 😉
Warto było zrobić pozdrawiam 🙂
Autor
Bardzo mi miło 🙂
super gofry! 🙂 smaczne i zdrowe 🙂
Autor
Bardzo mi miło, że przypadły do gustu 🙂
Pyszne! zdrowa i smaczna wersja 🙂
Autor
Cieszę się, że posmakowały 🙂
Ależ bym zjadła takie gofry:)
Autor
Polecam wypróbować, pyszne i zdrowe 🙂
Super choc banana nie czułam ale wyszły chrupiące wiec czego chcieć wiecej 🙂
Autor
Dokładnie, gofry muszą być przede wszystkim chrupiące 😀 😉
Są przepyszne! Pozdrawiam 🙂
Autor
Miło mi, że posmakowały 🙂
Czy zamiast mąki kokosowej mozna użyć kukurydzianej?
Autor
Tak 🙂
Mi nie wyszły, a w smaku też nie smaczne.
Autor
Szkoda, że nie posmakowały, ale nie każdemu „pasują” zdrowe odpowiedniki klasycznych przysmaków 😉 Polecam wypróbować te tradycyjne 🙂
Wyglądają pysznie
Autor
Bardzo dziękuję i polecam wyprónować 🙂 🙂
Uwielbiam je! chrupiące ale nie przesuszone super 🙂
Autor
Super, że posmakowały 🙂
Czy można użyć zwykłego mleka ?
Autor
Tak 🙂
Czy mogłabym zastąpić czymś jajka ? Nietolerancja dziecka na jajko
Autor
Niestety bez jajek jeszcze nie próbowałam 🙁