Zielone smoothie to jedno z naszych ulubionych śniadań. Aby było jeszcze bardziej treściwe dodałam do niego kaszę jaglaną, która dodatkowo wzbogaciła je o szereg wartości odżywczych. Pysznie, zdrowo i błyskawicznie : ) Polecam!
- 50 g kaszy jaglanej (waga suchej kaszy przed ugotowaniem)
- 1 mrożony banan
- duża garść szpinaku
- 1/2 awokado
- 1 łyżka sezamu
- 100 ml mleka migdałowego
- 1 kiwi
- kruszone ziarno kakaowca do dekoracji
Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem, po minucie odlać wodę i przepłukać na sitku zimną wodą. Ugotować kaszę zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu i przestudzić. Dodać banana, szpinak, awokado, sezam i mleko migdałowe, a następnie zmiksować całość blenderem. Udekorować kiwi pokrojonym w plasterki oraz kruszonym ziarnem kakaowca.
Smacznego!
Bardzo apetycznie wygląda. Będę musiał któregoś dnia się skusić i sobie wykonać To danie! 🙂
Autor
Polecam, pycha 🙂
Wygląda pycha 🙂
Autor
Bardzo dziękuję 🙂
Bombowe <3
Autor
Super, że przepis przypadł do gustu 🙂
Pycha ❤️
Autor
Super, że posmakowało 🙂
jaki intensywny wiosenny kolorek 🙂
Autor
Niestety za oknem u nas jeszcze wiosny brak, więc staram się ją przywołać na talerzu 😉
Bardzo dobre i syte 🙂
Autor
Super, że posmakowało 🙂
Pięknie wiosennie się prezentuje 🙂
Autor
Bardzo dziękuję 🙂
Już wiem, co jutro będę jadła na śniadanie. Oczywiście zielone smoothie z kaszą jaglaną. Zielone smoothie prezentuje się baaardzo apetycznie 🙂
Autor
Polecam, pysznie i zdrowo 🙂
Co się stało z komentarzami przed 23.04? Mój zniknął…:(
Autor
Hmmm faktycznie nie widzę innego Pani komentarza (sprawdziłam również w spamie), ale wpis był opublikowany dopiero 23.04?
wygląda obłędnie 🙂 na pewno wypróbujemy ten przepis! 🙂
Autor
Polecam, pycha 🙂
Koktajl wyszedł przepysznie 🙂
Autor
Super, że posmakował 🙂
Przygotowałam moim dzieciom. Bardzo im smakowało 🙂
Autor
Bardzo mi miło 🙂