Delikatny kawowy mus w towarzystwie kwaśnych wiśni i słodkiej bezy to połączenie idealne. Deser jest szybki i prosty do przygotowania, świetnie sprawdzi się jako przepis na Walentynki : ) Polecam!!!
Składniki:
- 60 ml śmietanki kremówki
- 65 g białej czekolady
- 1 łyżeczka kawy
- 1 jajko
- garść wiśni
- garść bezików
Kremówkę mocno podgrzać. Dodać posiekaną białą czekoladę, odstawić na chwilę. Dodać kawę i wymieszać na gładką masę. Dodać żółtko, ponownie wymieszać. Białko ubić na sztywną pianę i stopniowo dodawać do czekoladowej masy. Całość schłodzić w lodówce najlepiej kilka godzin. Do kieliszków lub pucharków przełożyć wiśnie (mrożone wcześniej rozmrozić) na to pokruszyć bezy i wyłożyć kawowy mus. Ozdobić pokruszonymi bezami.
Smacznego!
Pycha!!!
Autor
Miło mi, że przepis przypadł do gustu 🙂
Wyglada super 🙂
Autor
Bardzo dziękuję 🙂
Ślicznie i smakowicie ❤ Na walentynki w sam raz 😉
Autor
Dziękuję 🙂 Na pewno wybranek serca będzie zadowolony 🙂
Oj, był zadowolony i ja również 😉 Pyyyszne 🤗
Autor
Super 🙂 przez żołądek do serca 😉
smak kawy bardzo lubię, więc deser jak dla mnie idealny 🙂
Autor
Kawa w deserach idealnie się sprawdza 🙂
Co za połączenie <3
Autor
Również je uwielbiam 🙂
Uwielbiam kawowe desery ❤️
Autor
Mam tak samo 🙂
Pyszny ale porcja mała … 😉
Autor
Miło mi, że posmakowało i następnym razem porcję trzeba będzie podwoić 🙂
Deser idealny! 🙂 coś czuję że szybko zrobimy powtórkę już bez okazji 🙂
Autor
Super, bardzo się cieszę 🙂
Przepyszny 🙂
Autor
Bardzo mi miło, że deser posmakował 🙂
Bardzo wykwintny i nie za słodki jak dla mnie idealny 🙂
Autor
Super, bardzo się cieszę 🙂
Wyszedł przepyszny 🙂
Autor
Super :))
Mus jest pycha potwierdzam 🙂
Autor
Ogromnie mi miło, że posmakował 🙂