Nic nie smakuje lepiej! Oczywiście smak, który pamiętam kiedy jadłam ją u babci jest niedościgniony ale tak już na pewno pozostanie ; ) Danie jest bardzo proste i może dzięki temu takie smaczne! Najlepiej smakuje z ziemniakami i pysznym sosem, niestety z drobnych problemów technicznych nie mogłam go wykonać więc podałam z pieczonymi ziemniaczkami ; ) Gorąco polecam!
Składniki:
- mięso: karkówka
- sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka
- bulion do podlania ok 750 ml
- olej do podsmażenia
Mięso, pokrojone w plastry, doprawiamy do smaku i podsmażamy przez chwilę do zarumienienia się mięsa. Następnie zalewamy bulionem i próżymy do miękkości.
Pięknie wypeiczona, b. taką lubię. Właśnie ją przyrządzam, ale kurcze nie jest tak ślciznie rumaiana;/
A przepis na sos do tego mięsa można prosić? 😉
Autor
Sosy zawsze robię na bazie tłuszczu, który wydziela duszone mięso, wystarczy, że zaklepiesz tą bazę (otrzymaną przez zalanie mięsa wodą przy duszeniu) wodą z mąką i ew. doprawisz do smaku, przeważnie dodaję jeszcze soli i pieprzu:)
Najlepszy przepis na karkowke, zawsze do niego wracam:)
Autor
Bardzo mi miło 🙂
Najlepszy przepis, właśnie zaczynam robić na świąteczny obiad:-)
Autor
Ja również uwielbiam 🙂 wszytskiego dobrego na Święta!!! 🙂